Bölgesel masaj ellerde ve ayaklarda vücudun her yerinde refleksleri uyaran noktalar veya alanlar vardır. Bu alanlara masaj yapmak, kayıp dengesini geri yükleyerek veya hastalık faktörlerinin saldırısına direnerek organların ve sistemlerin işlevini geri kazanmaya yardımcı olabilir.
Bölgesel masaj nedir ?
Organizmanın tüm bileşenlerini vücudun küçük bir bölümünde bulma, özetleme ve bu küçük ölçekli girişimlerle organizmanın durumunu iyileştirme olasılığı sadece Doğu’da değil, Batı toplumlarında da oldukça yaygındır. Masaj uzmanları bu konsepti benimsemiş kişilerdir. Ellerin ve ayakların vücudun diğer tüm bölümlerini temsil eden ve bunlara sinirlerle bağlanan alanlar olduğuna inanırlar.
Onlara göre, olumsuz çevresel etkiler sonucunda, ayakların sinir uçlarında çok miktarda kalsiyum tuzları ve ürik asit kristalleri birikerek sinir uçlarını bloke ederek normal uyaranların salgılara ve organlara gitmesini önler. Uygun masajlar tuz ve kristalleri gidermeye yardımcı olabilir, böylece bu organlar tekrar normal şekilde uyarılabilir ve normal işlevlerini kısa sürede yerine getirebilir.
Bölgesel masaj çeşitleri
Vücudun farklı mekanizmalarını aktive etmek mümkündür. Kasları ısınmaya ve rahatlamaya teşvik eden bölgesel masaj ve diğer tüm masaj tekniklerinde olduğu gibi kan akışı artar ve vücudun oksijen seviyesi artar. Tüm bunlara ek olarak, bölgesel masaj aşağıdaki birçok sağlık sorununun iyileşmesinde aktif bir rol oynamaktadır.
Yüz masajı
Bu masaj gergin yüz kaslarını gevşetmek için uygulanır. Yüz masajı genellikle uyku sorunları olan, baş ağrısı çeken ve merkezi sinir sistemini rahatlatmak isteyenler tarafından tercih edilir. Yüz masajı ile yüz kasları üzerindeki baskı azalır ve kişinin konsantrasyon gücü artar.
Kafa masajı
Baş masajı baş ağrısı, uykusuzluk gibi sorunların tedavisinde kullanılır. Saç Baş masajı, saç derisinin besleyici etkisi nedeniyle saçı güçlendirmede ve sağlığa kavuşmada da çok yararlıdır.
Boyun Masajı
Boyun masajı, boyun kalsifikasyonu ve boyun tutulması gibi sorunların giderilmesinde ek tedavi olarak kullanılır.
Bacak Masajı
Masaj türlerinden biri olan bacak masajı, uzun süre ayakta kalmanın neden olduğu ağrıyı hafifletmeye ve egzersiz sonrası yorgun kasları gevşetmeye yardımcı olur. Kan dolaşımını ve lenfatik sistemi uyarır. Düzenli masaj sayesinde, bacak masajından sonra uylukları pürüzsüz ve güzel hale getirebilirsiniz.
Sırt Masajı
Masaj sırttaki gerginliği ve ağrıyı azaltır. masaj yardımıyla rahat sırt kaslarından sonra ağrı ve sertlik azalır. Kambur, ağır yük taşımak, yanlış oturma pozisyonu, uzun süre ayakta durmak kasların gerilmesine ve düğümlenmesine neden olur. Masaj ile kaslardaki ağrı ve ağrılar giderilir. Bölgesel masajlar arasında en çok tercih edilen masaj yöntemlerinden biri olan sırt masajı, omurgadan başlar ve vücuda yayılan sinirleri doğrudan etkiler, sinir sistemini rahatlatır. Masaj, yavaş ve ritmik hareketlerle yapıldığında sakinleştirici bir etkiye sahiptir ve hızlı ve hızlı hareketlerle yapıldığında ferahlatıcı bir etki yapar.
Ayak masajı
Sırt ağrısı, bel ağrısı ve yorgunluk gibi sorunlar, farkında olmadığınız ayak problemlerinden kaynaklanabilir. Bölgesel masaj uygulamalarından biri olan ayak masajı düzenli olarak yapılırsa, tüm vücudunuzu rahatlatır ve canlandırır ve yorgunluğunuzu gidermenize yardımcı olur.
Omuz Masajı
Omuz sertliği, inkübasyon, donuk omuz gibi hastalıkların ek tedavi yöntemlerinden biri olan omuz masajı, ağrının giderilme